Oletko koskaan pysähtynyt miettimään hiljaisuuden merkitystä sinulle? Minulle se on hyvin tärkeä, suorastaan elinehto. Kaiken tämän informaatiotulvan, jokapuolella soivan taustamusiikin, melun ja hälinän keskellä on välillä suorastaan pakko päästä olemaan yksin, hiljaisuudessa. Tuntuu ettei enää kuule itseään jos ympärillä on koko ajan ääntä. Tv ja radio, ihan hyviä välineitä jos ne eivät ole päällä koko ajan.  Poikani sanoi kerran että hänen on pakko saada olla osa ajasta,noin 30% yksin. Kun ei ole koko ajan muiden ihmisten ja äänten keskellä niin silloin luovuus pääsee valloilleen. Mielen syvyyksistä nousee uusia ideoita.  Keksii uusia kursseja, kirjoittaa runoja tai laulun sanoja…voi hämmästyttää itsensä..mitä täältä tuleekaan esiin..

Hiljaisuudessa aivot saavat levätä, ehtii ja pystyy kuulemaan itseään, mitä minulle oikeasti kuuluu, miten minä voin..Pitäisikö ottaa uusi suunta elämälle, tehdä jotain muutoksia että voisin paremmin. Hiljentää tahtia, menemisiä? Miten helppo onkaan jatkaa samaa vanhaa tuttua rataa kiireisenä. Pysähtymättä. Olen vuosia ollut hiljaisuuden retriittien suurkuluttaja, miten odotankaan niitä sanoja: Laskeudumme hiljaisuuteen. Tuntuu ihanalta kun saa olla hiljaa, ei tarvitse puhua kenellekään. On aikaa vain itselle.   Olen luonteeltani hyvin sosiaalinen ja rakastan työskentelyä ihmisten parissa, mutta hetkittäinen erakkona olo on tärkeää, pystyn olemaan paremmin läsnä sekä omassa että muiden elämässä.  Antamaan enemmän. Ja silloin myös saamaan enemmän..

Ajattelen  että hiljaisuus on  mahtava voima, haluan jakaa sitä muiden kanssa ja siksi järjestän mielelläni retriittejä. Haluan että ihmiset saisivat kokea samaa rauhaa ja voimantumista kuin mitä itse koen.. Retriiteillä ollaan yhdessä hiljaa, ulkoillaan, syödään ja saunotaan, meditoidaan, mutta osallistuminen yhteisiin juttuihin ei ole se tärkein, vaan se,  että on aikaa itselle.  Voi vaikka nukkua jos siltä tuntuu, olen itse ollut retriiteillä ja huomannut että en jaksakaan osallistua, suurin osa ajata voi mennä unten mailla, mutta silloin se on ollut tärkein, hoitaa univajeet kuntoon. Tai voi vain olla …ei aina tarvitse suorittaa.

Ota hiljaisuus ja sen sanoma ja viestit vastaan.  Allakassa pitäisi olla Hiljaisuuden päivä!