Reiki, mitä se on? Yksinkertaisimmillaan sanoen se on rakkaus, hoito, myönteinen elämäntapa ja henkinen tie. Reiki on ikivanha energiahoito joka on ollut käytössä jo hyvin kauan. Se oli välillä unohduksissa mutta japanilainen Mikao Usui löysi sen jälleen ja hänen kauttaan se tuli länteen 1938 Havaijilais-japanilaisen rva Takatan johdolla hänen alkaessaan pitää Reikikursseja.

Sana Rei tarkoittaa monia asioita, kuten mieli, sielu, henki, taivaallinen pyhä viisaus, rakkaus, nöyryys, kiitollisuus. Ja Ki puolestaan tarkoittaa universaalienergiaa, kaikkiallista elämänvoimaa. Joten yhdessä sana Reiki tarkoittaa; Kaikkiallinen elämänenergia jota ohjaavat henkiset lait ja suuri rakkaus.

Paitsi että saa rentouttavan hoidon niin Reikistä tulee myös pieni, nöyrä ja kiitollinen ja onnellinen olo. Luovuus alkaa lisääntyä ja alkaa ikäänkuin nähdä selkeämmin elämää, ymmärtää sitä paremmin. Intuitio lisääntyy, empatiakyky nousee. Se korjaa sitä mikä ei ole tasapainossa ja alkaa tehdä ihmisestä sellaista kuin hänen on alkujaan tarkoitettu olevan. Epäaidot ja asiaankuulumattomat piirteet alkavat karista. Ego alkaa pienentyä, ilo, anteeksianto, rakkaus, nöyryys ja kiitollisuus alkavat nousta yhä enemmän esiin. Reiki anataa väylän oman itsen syvälliseen tuntemiseen, syvään rauhaan ja tasapainoon, onnelliseen ja rakkauden täyteiseen elämään jonka pohjana on oman itsen ja kaikkien muiden kunnioittaminen henkisinä yksilöinä sekä ehdoton ja pyyteetön rakkaus.

Reikihoidossa parantavaa ja rakastavaa energiaa välitetään hoitajan käsien kautta hoitajan toimiessa kanavana.

Reiki on suvaitsevainen, kukaan ei ole toista parempi, eikä kukaan toista huonompi. Se sallii jokaisen kulkea omaa tietään ja oppia omat läksynsä. Reiki väistämättä kasvattaa meitä ihmisinä, me oikeasti muutumme sitä enemmän mitä enemmän itseämme hoidamme.